Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is 1 van de lekkerste Barrel Aged bieren die Chimay ooit op de markt heeft gebracht.
EAN | 5410908002245 |
---|---|
Merk | Speciaalbierkoning.nl |
Percentage alcohol | 10.5 % |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Barrel Aged, Quadrupel |
Ideale drink temperatuur | 10° |
Land van herkomst | België |
Stad van herkomst | Chimay |
Vanaf wanneer op de markt | 2019 |
inhoud | 37,5 cl |
geadviseerd glas | tulp |
Geadviseerd eten | Aardbeien, Zoet Kaasje, Jong Kaasje, Mild Kaasje |
kleur | Donker Bruin |
Smaakprofiel | krachtig, rijk |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 9 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 8 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 1 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 4 |
Chimay Grande Réserve Fermentée en Barriques - Chêne Français, Chêne Américain (08/2019) - 10,5% - 37,5cl fles
Grande Réserve Fermentée en Barriques - Chêne Français, Chêne Américain (08/2019):
Zachte vanilletonen raken als eerste de neus en ontketenen een golf van fruitige en kruidige aroma's die de proever wegblazen. Een subliem vleugje sinaasappel geeft het bier een aangenaam citrusaccent dat perfect matcht met de zoete karamel. Er is ook ruimte voor een bloemige ondertoon met kamille, bekroond door een subtiele toets van granaatappel en een vleugje amandellikeur. Een briljante combinatie van heerlijke abrikoos en gekonfijt fruit met romige mokka belichaamt de volle complexiteit van het bier. Ook de afdronk zorgt voor een heerlijke punch, met een verbazingwekkende kruidige kick en een verfrissende smaak van groene appel.
Deze balans tussen rondheid en kracht komt het best tot zijn recht tussen 6 maanden en 1 jaar na botteling.
Voor deze tweede batch is een mengsel van vaten gebruikt.
40% Frans eikenhout
60% Amerikaans eiken
Geproduceerd in beperkte hoeveelheden met behulp van ambachtelijke brouwmethoden.
Het verfijnde boeket komt perfect tot zijn recht wanneer het geserveerd wordt op een temperatuur tussen 10 en 12°C.
Chimay
Onze geschiedenis begon in 1850 toen de priester van Virelles, pater Jean-Baptiste Jourdain, en de prins van Chimay, Joseph de Riquet de Caraman, een kleine groep monniken uit Westvleteren een missie toevertrouwden: een vestiging creëren op het hoogplateau van Scoutmont met als doel, zowel toen als nu, "de regio van Chimay te ondersteunen". Om dit te doen, besloten ze om bier te maken van het water dat in overvloed aanwezig was op het drassige plateau.