Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
Uniek imperial stout bier met een koffie en kokosnoot smaak van Pohjala beer uit Estland.
EAN | 4742976011616 |
---|---|
Merk | Pohjala Beer |
Percentage alcohol | 12.5 % |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Imperial Stout, Porter & Stout, Stout, Stout/Porter/Scotsh |
Ideale drink temperatuur | 14° |
Land van herkomst | Estland |
Stad van herkomst | Tallinn |
Vanaf wanneer op de markt | 2019 |
inhoud | 33 cl |
geadviseerd glas | teku |
Geadviseerd eten | Aardbeien, Karamel, Zoet Desert |
kleur | Donker Bruin |
Smaakprofiel | krachtig, zoet |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 8 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 6 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 1 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 3 |
Pohjala Cocobänger - Imperial stout bier - 33cl fles
De Cocobänger van Pohjala is door ons testteam als een echte topper ontvangen. Wanneer je op zoek bent naar een imperial stout met een kleine zoete twist, dan hoef je echt niet verder te zoeken. Daarbij hebben de Estse toppers het voor elkaar gekregen om het bier in balans te houden. Dus geen extreme ongepaste zoetigheid. Wanneer je op zoek bent naar de klassieke imperial stout smaak, dan raden we je de Öö van Pohjala aan.
Pohjala omschrijft deze topper zelf als:
Cocobänger, 12.5% Imperial Stout with Coffee and Coconut A banging Imperial stout brewed with coconut and a Caturra coffee from Costa Rica.
Taste: Creamy, dessert-like coconut followed by a rush of Turkish coffee - earthy, tarry, balanced by the taste of plums and blackberry. As the beer warms, chocolate notes start to shine, with hints of caramelised sugar layering on top of the roasted coffee. Finally, the oiliness of the coconut and the smooth coffee crash down the tongue, lingering and leaving their seductive taste until the inevitable next sip.
Appearance: Pitch black with a lingering, short brown head. Nose: Decadent, burnt coconut notes, with espresso liqueur. Chocolate and sweet malts, with a port wine, raisin like character.
Malts: Pilsner Zero, Munich malt, Special B, Crystal 300, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, Chocolate malt, Chocolate Rye, Oats
Hops: Magnum, HBC472, Toasted coconut flakes, Costa Rican coffee
OG 32.5°
FG 10°
IBU 60
Serve 12–16˚C