Wij maken gebruik van cookies om uw bezoek aan Badmintonplanet.nl nog makkelijker te maken. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met deze cookies.
is meerdere malen uitgeroepen tot het beste bier van de wereld.
Merk | Westvleteren |
---|---|
Percentage alcohol | 10,2% |
Verpakking Bier | Fles |
Biersoort | Quadrupel |
Ideale drink temperatuur | 14° |
Land van herkomst | Belgie |
Stad van herkomst | Vleteren |
inhoud | 33 cl |
geadviseerd glas | kelk |
Geadviseerd eten | Mild Kaasje, Oude Kaas, Scherpe Kaas, Blauwschimmel Kaas, Chocolade, Roasted Bacon, Toffee, Walnoten, Zoet Desert |
kleur | Donker Bruin |
Smaakprofiel | krachtig, rijk |
Intensiteit (1=minste tot 10=meeste) | 8 |
zoetheid (1=minste tot 10=meeste) | 7 |
zuurheid (1=minste tot 10=meeste) | 2 |
bitterheid (1=minste tot 10=meeste) | 3 |
Westvleteren 12 - quadrupel - 33cl - 10.2%
12:
Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag. Westvleteren 12 is meesterlijk in zijn complexiteit maar heerlijk in zijn eenvoud. De sublieme zachte smaak van karamel en chocolade gaat perfect samen met de rozijnzoetige en nootachtige toetsen in het aroma. Samen met het ferme alcoholgehalte resulteert dit in een weldadige volmondigheid en een lekker lang uitlopende warme nasmaak.
Serveertips:
Aanbevolen serveertemperatuur: 12 – 16 °C
Bij voorkeur uitschenken in een kelkglas.
Westvleteren:
De Trappist Westvleteren wordt gebrouwen door de monniken van de Sint-Sixtusabdij. Vijf natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om drie trappistenbieren te brouwen: Blond, 8 en 12. Die hebben elk hun eigen kleur, smaak en aroma. Alle bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit alles komt hun smaak en hun aroma ten goede.
De Trappist Westvleteren wordt binnen de Abdij gebrouwen en gebotteld. De Trappist Westvleteren voldoet aan de strenge voorschriften van de Internationale Vereniging Trappist, en draagt dus ook het logo “Authentic Trappist Product”.